Впевненість у видужанні
теги доктор Сухомлин, лечение, опыт на украинском

Заикание:Впевненість у видужанніВидужання від будь-якої хвороби це якісний перехід на новий рівень існування, який стає очевидним після певних дії зсередини, або ззовні людського організму. У всіх випадках при подоланні будь-якої хвороби працюють і зовнішні і внутрішні механізми відносно людського організму.

Для подолання заїкання програма Бризмейкер є зовнішнім фактором впливу. Вона показує людині стан голосової щілини, а також усього голосового апарату під час роботи. На занятті лікар навчає контролювати цей стан згідно закону правильної роботи мовного апарату. Найпростіше закон виглядає наступним чином: спочатку включається трахеальна зона (висока форманта зона голосу або лідерська зона), а потім м'язова частина там, де утворюються приголосні.

Коли людина зрозуміла цей механізм і навчилася прямо на першому занятті ним керувати вже можна стверджувати, що заїкання зникло у свідомості. У підсвідомості ще залишився той не правильний рефлекс відповіді, який був раніше. І от саме зараз, тоді, коли у свідомості людина вміє говорити правильно, по-новому, а у підсвідомості ще поки що залишається не правильна рефлекторна відповідь - рішення людини визначає чи буде вона повторювати багато разів те, що правильно (це - дуже радісна праця), чи буде „махати на все рукою” і зрозумівши як правильно не триматися способу мислення і мовлення як правильно.

Психологічно, переможець - той, який вибрав бути переможцем у цей момент рішення вибирає працювати (тобто думати, говорити і спрямовувати свою мову так, як він навчився правильно) не тільки на об'єктивних показниках програми, а й з власної думки, психологічно. Правильна, чітка мова йому дуже подобається.

Один з моїх пацієнтів приїхав з провінції в столицю для того, щоб тут жити й працювати піднімаючи свою кваліфікацію. Він - юрист. Йому більше двадцяти років. У нього залишились гроші для того, щоб заплатити за квартиру, яку він знімав і ще трохи на проживання. Кожного разу, коли він спілкувався з працевласником, усі йому відмовляли з причини його мовлення. У нього було велике бажання дізнатися як говорити так, щоб не заїкатися. Дізнавшись про це і працюючи на власному комп'ютері, який був не зовсім вірно налаштований Андрій зміг за три дні досягти такого рівня мовлення без заїкання, що вже без жодних проблем придбав собі квиток на подорож додому на вихідні. Але найбільше, що я помітив, коли він прийшов з сумнівом про погано налаштований комп'ютер, що він зовсім не боїться відносно техніки і має абсолютну впевненість у тому, що в нього все вийде. Що в нього вийде говорити не думаючи про те, як цю фразу, або це слово сказати без спазмів. Це можна описати наступним реченням: „Я дізнався, як саме я можу говорити красиво, а також я можу навіть контролювати красу свого мовлення у будь-якій ситуації мого життя. Я вмію це робити і я вже це роблю завжди”.

Ось приблизно така думка у тих людей, які вже перемогли елементарний недуг і насправді як вони говорять - це зовсім не складно. Складно здається тільки на початку. І то - це лише здається. Переможцем може бути кожний.

Лікар Київської філії науково-дослідного центру біокібернетики

Ключевые слова: заикание, лечение

Еще рекомендуем:
Центр Брока - это двигательный центр речи. Он руководит губами, языком, гортанью - голосовыми связками, дыханием - то есть всем мышечным аппаратом, обеспечивающим произношение звуков и слов. Заикание и психология. В момент заикания в центре Брока возникает, образно говоря, торнадо. И куда торнадо проследует, таковы и будут последствия.

Крик, это довольно резкий и сильный звук голоса. У крика много красок. Есть крик отчаяния, крик души, крик моды, крик радости, крик испуга и т.п. Крик, это сконцентрированный выброс энергии. Вспомните, как мастера восточных единоборств разбивают кирпичи и доски. Вспомните их крик, в котором заложена сила. А вы знаете, что их этим крикам обучают? Бойцы монастыря Шаолинь по нескольку лет занимались специальным криком. Для того, чтобы крик стимулировал и пробуждал собственные силы.

В недавнем исследовании, проведенном Национальным Центром заикания из 520 заикающихся чуть более одной трети выбрали профессией работу, связанную с цифрами. Заикание и работа. Неожиданностью было то, что около 12,5% видели себя продавцами или юристами, то есть связанными с большой разговорной практикой. Опрос этой группы показал твердую решимость сделать эту карьеру независимо от того, как они говорят.




Нравится
0
"Впевненість у видужанні"
защита от плагиата Copyright © 2011 Лечение заикания и логоневрозов в Киеве. Копирование разрешено только при установке ссылки на Zaikanie.net.ua