Характер людини
теги доктор Сухомлин, опыт на украинском, характер

Заикание:Характер людини
Логоневроз, або заїкання будь-якого пацієнта це не тільки неврологічна проблема, але й психологічна, тобто проблема розуму, почуття та волі людини.

Коли людина спостерігає за собою з самого дитинства, то у кожного свого часу з'являється бажання, спроба і напрямок порівнювати себе з іншими. Під час порівняння виникають думки, слова і дії, які спрямовують людину на той шлях, який вона приймає своїм вольовим рішенням. Прийнявши рішення думати про себе, як не про досконалу людину, пацієнт може і не намагатися шукати шляхи для вирішення своєї проблеми, але ті, хто все ж намагається я б таких пацієнтів назвав, що вони народжені стати переможцями. А от друга група людей - ті, які навіть не намагаються вибирають досить не приємний шлях і для себе і для оточуючих. Вони починають думати, говорити і діяти, як ті, для яких начебто немає жодного шансу стати самим собою, тобто людиною у якої усі функції діють досконало.

Друга сигнальна система або мова людини це для неї небесний дарунок через який вона може вийти з будь-якої складної ситуації. Але якщо людина вирішує, що вона буде думати, говорити і діяти, як приречена, то в такому випадку мені б хотілося навести приклад, який зараз зустрічається дуже рідко, але такі випадки бувають.

Одна пацієнтка, яка приїхала до нас здалеку, приїхала по причині того, що таки помітила можливість ліквідувати у своєму житті назавжди ваду, яка не дозволяла стати їй топ-моделлю, мрією з самого дитинства. Але дівчинка приблизно з 13-14 річного віку почала міркувати про себе, що можливо це вже назавжди, сподіваючись колись може якось коли-небудь хтось їй допоможе. Але замість того, щоб спрямовувати свої слова і дії у напрямку здорового глузду, у напрямку життя, що дозволяє жити у сімейному мирі та злагоді, вона почала відвідувати нічні клуби і заклади, які перенапружували її неврологічний стан, а також досить сильно впливали на її поведінку. Коли вона зайшла до мене у кабінет я побачив відразу до власної мами, яка вже стільки разів разом з нею обхожувала різноманітні методики, після яких дитина трохи позаймавшись і не бачачи реальних результатів спрямовувала свої слова, думки та дії проти своєї мами, тата, свого власного довголіття та здоров'я не розуміючи чому і від чого саме в її житті таке трапилось.

Під час роботи я зіштовхнувся з тим, що навіть вже очевидні речі для цієї дівчинки сприймаються, як недосяжні. І щоб таки почати говорити вірно з нею необхідно було пів години говорити про те, щоб вона просто повторила слово так, як їй показує лікар. Вона ж постійно наголошувала промовляючи інші слова, що в неї так не вийде і навіть тоді, коли деякі слова в неї виходили випадково зовсім цього не приймаючи до уваги вона продовжувала говорити думати і діяти у відповідності до того стереотипу, який сама з власної волі накопичувала з дитинства. Коли мама побачила, що означає правильно з'єднати елементи голосового апарату, що означає навчитися утримувати високу форманту голосу, то у мами на очах з'явилися сльози і вона реально побачила вихід, але сказала, що її дитина навіть знаючи, що це правильно вибирає робити по-своєму, зовсім не бажаючи подумати про інших, які просто з нею поряд живуть і бажають щоб їй було добре, вказуючи на все ж таки правильний шлях не тільки відносно заїкання але і в багатьох інших питаннях життя. Була проведена окрема співбесіда з мамою і з донькою.

Коли я розмовляв з мамою, то вона хвилювалася не просто про те, щоб дитина її почала правильно говорити, а про те, щоб вона хоча б залишилася живою і не знайшла собі якоїсь не приємної пригоди. Звичайно з кожною людиною я проводжу співбесіду окремо зважаючи на вік, стать і розуміючи тяжкість проблеми. В даному випадку хочеться зауважити, що саме такі пацієнти лінуються працювати і шукають будь-кого, щоб його звинуватити у своїх власних проблемах, які не є особисто їхніми, але тими які вони вибрали: думаючи про проблему, говорячи про проблему і вчиняючи як проблемна людина. Це коло можна розірвати в одну мить змінивши напрямок своїх думок, слів і вчинків. Найкращий спосіб даному пацієнтові найшвидше подолати логоневроз - просто не зупинятися у правильній роботі до повної фіксації правильної мови. Цей вибір ніхто не може змусити людину зробити. Вона робить його з власної волі.

Лікар Київської філії науково-дослідного центру Сухомлін О.М.

Ключевые слова: заикание, лечение

Еще рекомендуем:
«Пропади оно пропадом. Лучше тихо да шепотом. Не подумали б что потом, что потом, что потом». И еще вспоминаются стихи о любви, где на каждом шагу шепот. Или на ушко, или при луне, или под забором… . Нет, под забором гораздо громче.

Наш голос - это не один звук, а целый оркестр. Он состоит из основного тона (ОТ), который отвечает за высоту голоса и его мощность, а также из множества обертонов, которые придают нашему голосу определенную окраску, или, другими словами, тембр. И одной из самых важных составляющих нашего голоса является высокая форманта,ведь именно она выражает такие характерные особенности голоса как уверенность, выразительность, убедительность, звучность, "полетность", т.е. способность голоса преодолевать большие расстояния и противостоять заглушающему воздействию посторонних звуков.

Первая часть информации, которую вы должны знать, заключается в том, что 75% детей, которые показывают первые признаки заикания, позднее преодолевают его. Что можно сделать, чтобы максимально повысить шансы вашего ребенка оказаться в числе 75%?



Нравится
0
"Характер людини"
защита от плагиата Copyright © 2011 Лечение заикания и логоневрозов в Киеве. Копирование разрешено только при установке ссылки на Zaikanie.net.ua