Нарис 2. Зрозумів
теги доктор Сухомлин, лечение, опыт на украинском

Заикание:ЗрозумівЗрозумів.

Досить часто пацієнти запитують, як ми можемо вилікуватись, коли нам сказала наша логопед, що заїкання не лікується. Мені таким пацієнтам доводиться пояснювати суть анатомічних утворень у корі головного мозку, а також суть їхньої фізіологічної роботи. І все ж це лише знання.

Людині потрібен власний досвід. Тому, на першому ж занятті я , як і всі лікарі нашого центру, пояснюю людині, щоб вона зрозуміла, як працює наш голосовий апарат, його м'язова частина, а також трахеальна зона разом із голосовою щілиною. Коли людина починає розуміти і відчувати правильну мову, їй в ту ж мить вдається контролювати мовний процес, так як це було у Дортняка Олександра, якому 14 років, і який приїхав для лікування з міста Тернополя 15 вересня 2006 року. Я пояснив мамі Надії Володимирівні принципи роботи голосового апарату людини. Для мами і для Олександра було досить багато нового, чого раніше вони не знали. І як і всі люди, звичайно ж, хвилювалися: а чи воно допоможе? А чи воно допоможе саме мені?

Так думає багато-хто, сподіваючись на якесь чудо або на якийсь фокус, або ще на щось. Страх у людини виникає тоді, коли вона не знає як володіти своєю мовою у тяжких обставинах, і тому це її досить сильно лякає. Існує багато внутрішніх запитань, які людина задає лікареві досить рідко: „Ми вже стільки грошей викинули на лікування, і все без толку, може, ви хоча б чимось допоможете?”, „Я вже стільки разів пробував і в мене нічого не виходило, може, хоча б тут щось вийде?”, „Якщо ця програма така хороша, то чому її так мало рекламують?”, „Якщо ті люди, які вилікувались говорять правду, і лікар говорить правду, то чи допоможе це саме мені?”. Деякі з цих запитань були і в Олександра і в Надії Володимирівни, його мами.

На занятті я завжди прагну відповісти на всі ті внутрішні питання, які людині задавати не зручно, і звичайно ж, обов'язково пояснюю все, що стосується програми. Коли Олександр почав бачити на екрані комп'ютера, як напружується та розслаблюється його голосова щілина, які при цьому виникають звуки, перед ним відкрився новий світ, у якому він мав повну владу над своїм мовним процесом. Звичайно ж, як і в кожної людини, у якої немає механічного пошкодження голосового апарату, у Олександра з'явився повний свідомий контроль над своєю мовою. Звичайно ж і Надія Володимирівна, його мама, зрозумівши до кінця заняття суть методу, була радісною, бо вже знала, що її Олександр не просто розмовляє без заїкання, але чітко розуміє, як це робити, і їм залишилось всього лише позайматися вдома, повторюючи щоразу одне і те ж саме: правильний мовний процес, місяць щоденно і чотири місяці два рази на тиждень.

Лікар Сухомлін О.М.

Ключевые слова: заикание, лечение

Еще рекомендуем:

В жизни Аткинсон совсем не похож на Мистера Бинна. Он ведет тихую, отнюдь не асексуальную жизнь, о которой говорят жена и двое детей. В отличие от своего персонажа он знает, чего он хочет. А хочет он, как и все мы, работать, зарабатывать хорошие деньги и… коллекционировать автомобили и гоняться на них. Кто-то заметил, что в гонках Аткинсон борется со своими детскими страхами и комплексами, которые привели к заиканию.

Наиболее ярко дизартрия проявляется при детском церебральном параличе. На практике же чаще всего встречаются стертые формы с неярко выраженной клинической симптоматикой. Наблюдаются затруднения при движениях языка. Он становится очень напряженным, звукопроизношение — смазанным, нечетким. Речь получается невнятная.При этом нарушается произношение всех групп звуков, а также темп и ритм речи.

И, опять-таки, хочу сказать несколько слов о вашем голосе. Если охрипли или осипли, то постарайтесь перенести собеседование. Будущий работодатель должен увидеть вас во всей красе. Если вы не верите, что вас примут на работу в эту компанию, то лучше туда не ходите. Ваш голос обязательно выдаст ваше неверие. Да еще добавит в вашу характеристику неуверенного в себе человека, а то и неудачника. Вам это надо?



Нравится
0
"Нарис 2. Зрозумів"
защита от плагиата Copyright © 2011 Лечение заикания и логоневрозов в Киеве. Копирование разрешено только при установке ссылки на Zaikanie.net.ua