Подолання психологічного страху
теги лечение, опыт на украинском

From Заикание news


Психологічний стан людини, яка заїкаїться часто буває досить тяжким. Це повязано з тим, що коли людина відчуває як на неї реагують інші, то вона у білшості випадків страждає. Хоча є такі, які відносяться до своєї проблеми досить спокійно, але це, скоріше, виключення з правил.

Страх частіше всього зумовлений неможливістю сказати слів, або речень у такому порядку у якому людина хотіла б це зробити. Тому вона шукає або інші слова для того, щоб оформити свою думку, або тягне якийсь додатковий голосний звук, включаючи його між словами, або просто бажає зробити цю справу письмово. У будь-якому випадку такий психологічний захист не дає бажаного результату, оскільки постійно створює досить сильну напругу, яка у свою чергу дуже ясркво впливає на самопочуття людини.

Людина починає про себе думати, що вона не така, як усі, говорити згідно своїх думок і це паталогічне коло замикається на її вчинках. Людина не йде, щоб влаштуватися на ту роботу, на яку бажає, не зустрічається з тією людиною з якою б хотіла та інше, що повязане з мовним процесом. Таким чином, людина потрапляє у залежність від свого заїкання.

Знання незмінного і постійного мовного закону (мова – це безперервний озвучений видох) дозволяє їй на фізичному рівні миттєво позбутися порушеного паталогічного процесу. Але я досить часто спостерігав, що звичка боятися своєї мови примушує людину навіть, знаючи, як правильно говорити, триматися за старі звички. Людина думає, як вона звикла думати раніше. Ось тому, особливо на повторних консультаціях я наголошую своїм пацієнтам, що коли вони вже знають як правильно говорити, і вміють це робити, їм потрібно триматися мовного процесу здорової людини.

Вони повинні думати, як здорові, говорити, як здорові (саме цьому я навчаю їх на занятті) і розмовляти на роботі не думаючи про те, що колись заїкались. Оскільки сама думка про таке становище психологічно навантажує людину. А це не дає змоги у повній мірі зафіксувати умовний рефлекс.

У більшості випадків це стосується людей після 30 років. Слід замислитися над тим, що кожне слово несе в собі могутню творчу силу, воно виховує у людині подальшу систему мислення, говоріння і поведінки у суспільстві. Ось, тому не потрібно боятися правильного способу мислення про себе, коли людина знає як правильно гворити. Я вірю в те, що у кожної людини є своє покликання на цій землі: хтось є викладач, комусь потрібно бути хірургом, комусь займатися дітками у дитячому садочку, але всіх нас обєднує те, що ми не просто створені для добра та блага інших, а маємо спосіб через слова дуже багато творити добробуту у тій сфері де ми знаходимось.

З повагою, лікар київської філії Сухомлин О.М.

Ключевые слова: заикание, психология

Еще рекомендуем:
Несмотря на неповторимую уникальность каждого человека, существуют общие принципы развития голоса, его мутации и становления. Говорить «своим» голосом. В каждом возрасте природа выбирает один из нескольких возможных анатомических резонаторов организма и делает его ведущим, главным. Выбор зависит от возраста и гормонов, которые определяют длину голосовых связок, наследственных анатомических особенностей и т. д.

За все прожитые годы он сделал вывод, что если бы не испугался тогда, в детстве, то вероятнее всего не достиг бы того, что имеет сейчас. Вырос бы нормальным ребенком. Вряд ли бы занимался музыкой. Строил бы корабли. Спасибо заиканию. Жил бы в своем маленьком мире, и никто бы не знал, что есть такой человек «Константин Меладзе». Да, и брата тоже вряд ли бы знали.

Вернее не правдивость, а наблюдательность ее автора, Карло Коллоди. Правдивость «старого» Карло в том, что человек, когда говорит неправду, непременно тянется к носу. То ли почесать его, то ли просто потрогать. Как бы проверяя: не растет ли? Почему это происходит? Детектор лжи. Жесты.Точного физиологического ответа на этот вопрос я не нашел. Возможно, это происходят от волнения, что твою ложь раскроют и нос, как самая «передовая» часть человека, дрожит от предчувствия разоблачения. А возможно человек начинает учащеннее дышать, и волоски в носу щекочут лгуна?





Нравится
0
"Подолання психологічного страху"
защита от плагиата Copyright © 2011 Лечение заикания и логоневрозов в Киеве. Копирование разрешено только при установке ссылки на Zaikanie.net.ua